вторник, 7 ноември 2017 г.

Чомлек кебап с телешка опашка


Продукти:
  • 1 телешка опашка
  • 1 кг свинско рагу
  • 1 кг дребни картофи
  • 500 г лук
  • 2 големи моркова
  • 2 сухи пиперки
  • 1 глава чесън
  • 150 мл бяло вино
  • черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • сол
  • олио


Приготвяне:
Телешката опашка се нарязва на шайби. 
Зеленцучите се измиват и почистват. Лукът се нарязва на едро. Морковите се разрязват на 3-4 парчета. Картофите се оставят цели, ако са големи се разрязват на две.
На дъното на дълбок гювеч се изсипва олио. 
Поставят се половината от зеленчуците и накъсаната суха пиперка. Между тях се слагат скилидките чесън, Посоляват се леко. 
Върху зеленчуците се нареждат телешките шайби и рагуто.
Покриват се с останалите зеленцучи. Ястието се посолява. 
Добавят се черният пипер и дафиновия лист.


Кебапът се залива с виното и вода, която почти да покрие ястието. 
Глиненият съд се покрива с домакинско фолио и тогава се слага капака.
Гювечът се поставя в студена фурна, която се настройва на 250 градуса. След като ястието заври температурата се намалява на 180 градуса и се пече 3 часа. Проверява се дали телешкото месо е омекнало и ако е необходимо се допича още 30 минути. 


Да ви е сладко!


Благодаря на Inspiration of Life за чудесната рецепта!


Няма коментари:

Публикуване на коментар