петък, 17 ноември 2017 г.

Плодов есеннен сладкиш


Продукти:
  • 2 яйца L
  • 250 г захар
  • 180 г краве масло
  • 200 мл прясно мляко
  • 300 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 1 пак. канелена захар на д-р Йоткер
  • 250 г ябълки (3-4 бр.)
  • 2-3 круши
  • 3 с. л. кафява захар


Приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта 3-4 минути. 
Прибавя се разтопеното и охладено масло, и прясното мляко.
Сместа се ароматизира с канелената захар.
Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.
Добавя се към горната смес. Получава се малко гъсто тесто.
Форма за печене с размер 26 сантиметра се постила с хартия за печене. Стените на формата се намазват с мазнина.
Изсипва се 1/2 от сместа. Върху нея се разпръскват обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки. 
Поставя се и втората част от тестото.
Накрая се подреждат резанчета от обелените круши. 
Сладкиша се поръсва с кафявата захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути. 
Сладкиша се оставя за 5 минути във формата и след това се охлажда върху решетка. 


Добър апетит!
Спокойни и усмихнати есенни дни! :) 


Рецептата е адаптирана от ,,Софрата на Вержи''.  


2 коментара:

  1. Чудесен плодов сладкиш Хриси, изглежда прекрасно.Ще го направя за Коледа, започна вече постът.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Ябълки и круши има целогодишно, така че няма да го пропуснеш.
      Хубав ден! :)

      Изтриване