петък, 1 септември 2017 г.

Смокинова панна кота


Любим крем в компанията на любим плод :)

Продукти:
  • 300 мл прясно мляко
  • 500 мл течна сладкарска сметана
  • 100 мл сироп от смокини
  • 10 г желатин
  • няколко смокини за аранжиране
  • натрошени орехи


Приготвяне:
Желатинът се залива с 50-60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Прясното мляко се смесва със сметаната и се загрява до завиране.
Към тях се прибавят сиропа, който може да бъде от сладко от смокини и желатина.
Сместа се прецежда и се налива в чашки, които се поставят в хладилника за 4-5 часа, докато крема се сгъсти напълно.
При поднасяне на крема, чашките се потапят за няколко секунди в гореша вода, обръщат се върху чинийка и се аранжират с пресни смокини и натрошени орехи. Накрая за разкош кремът се полива със сок от смокини.


Добър апетит, приятели, и незабравяйте да се усмихвате и да раздавате обич и топлина! 

2 коментара:

  1. Много обичам смокини Хриси.А тази панакота е прекрасна, чудесно изглежда.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен смокините са ми любими, и доста често ги използвам в направата на сладкиши!
      Поздрави, Ели!

      Изтриване