четвъртък, 29 декември 2016 г.

Свински джолани с картофи и гъби



Продукти:
  • 1 кг обезкостени свински джолани
  • 1 кг картофи
  • 350 г гъби
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. горчица
  • мащерка
  • риган
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер
  • 200 мл бяло вино
  • 5-6 с. л. зехтин


Приготвяне:
Джоланите се поставят в Стоун ледженд 2 в 1 тава тенджера. Правят им се малки разрези, в които се поставят обелените скилидки чесън. 
Месото се посолява и се намазва от всички страни с горчица. 
Сухите подправки (начупеният дафинов лист, мащерката, ригана, магданоза, черният и червения пипер) се смесват (количеството им е според вкуса на домакинството) и се поръсват върху месото.
Полива се със зехтина и виното.
Тавата Стоун ледженд 2 в 1 се завива със стреч фолио и се оставя на студено за 3-4 часа. Ако имате възможност най-добре и за цяла нощ, за да може месото хубаво да се маринова.
Около месото се нареждат обелените и нарязани картофи и гъби.


Тавата се покрива с алуминиево фолио. 
Поставя се във фурна загрята на 250 градуса и след като ястието започне да се пече, фурната се намаля на 180 градуса. Ястието се готви 2.30-3 часа. 
Накрая вкусните запечени джоланчета, обградени от меки картофки и ароматни гъбки се поръсват с пресен магданоз.


Споделете това ароматно ястие с приятели и тогава сладостта ще е двойно по-голяма.


Щастливи и спокойни дни, приятели!  

4 коментара:

  1. Хриси,
    типично зимно ястие, картофи и гъби са традиционни гарнитури.Весели празници !Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Любим джолан. В какъвто и вид да е, но този обира "точките"....
    Поздравление и щастлива НГ - здраве и късмет от мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щастлива и благословена нека бъде Новата година, Батето!
      Разбираме му на мръвчиците... :)))

      Изтриване