четвъртък, 22 септември 2016 г.

Чушки бюрек


Надали има дом, където през лятото тези чушки да не са на почит, но наскоро видях тяхното изпълнение с пълнеж от пържени яйца със сирене и реших да споделя рецептата за тези, които като мен не знаеха и този вариант.

Продукти:
  • печени пиперки 
  • 5 яйца + 2 за панировката
  • 150 г сирене
  • брашно


Приготвяне:
Пет яйца се изпържват стандартно в тигана с малко мазнина. Към тях се прибавя и натрошеното сирене. Оставят се настрана да изстинат.
Чушките се пълнят внимателно и се овалват в брашно.
Двете яйца се разбиват с вилица и всяка чушка се топва в яйцата и отново в брашното.
Тигана се загрява с малко мазнина.
Всяка чушка се потапя в яйцата и се изпържва до златисто.
Поднасят се със сезонна салата.

Опитайте и този начин на приготвяне на чушки бюрек и да ви е сладко!


Следващият път в плънката ще добавя и мръвка, защото на малкият ни син му липсвало нещо и по-точно нещо мръвчесто :))


Няма коментари:

Публикуване на коментар