вторник, 22 юли 2014 г.

Овесени бисквитки




Овесените ядки са изключително пълноценна зърнена храна, богата на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерални соли. Но дори и да не отчитаме полезните свойства на ядките, те са много засищащи и комбинирани с други храни се получава една много добра комбинация. Бисквитките, които ви предлагам са много хрупкави и вкусни, лесни за направа и...бързо свършващи.

Продукти:
  • 120 г краве масло
  • 150 г захар
  • 1 яйце
  • 100 г брашно
  • 200 г фини овесени ядки
  • 80 г стафиди
  • 80 г лешници
  • 100 г шоколад
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. канела
  • ванилия
  • щипка сол

Приготвяне:
Кравето масло се разбива на пяна заедно със захарта. Към него се прибавя яйцето, като разбиването продължава до усвояване на яйцето.
Препечете леко лешниците и ги смелете на по-едро.
Към яйчно-маслената смес се прибавят брашното пресято с бакпулвера, овесените ядки и лешниците. Поръсете с канелата и щипка сол. Разбъркайте сместа.
Добавете стафидите и нарязания на дребно шоколад. Ароматизирайте с ванилията.
Сложете сместа в хладилник за 30 минути.
Постелете тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180 градуса.
С малка лъжичка вземате от изстуденото тесто, оформяте малки топчета между влажни длани, притискате ги леко и ги нареждате в тавата. Когато оформяте сладките желателно е сместа за бъде максимално студена.


Печете в загрята фурна на 180 градуса 6-7 минути или до леко зачервяване краищата на бисквитките. Като извадите тавата от фурната бисквитките са много меки. Изчакайте да се охладят и тогава ги прехвърлете в поднос.



Доставете си това полезно удоволствие!

2 коментара:

  1. Изглеждат много вкусни, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, нямат кой знае какъв външен вид, но наистина са много вкусни :)))

      Изтриване